Coaching

Ook wanneer er geen sprake is van een leerprobleem, kunnen kinderen, jongeren en ouders bij JeS! een coaching traject volgen. 

Kinder-, ouder- of jongerencoaching is kortdurend en effectief.  Het doel is altijd dat jij of jouw kind vaardigheden leert waarmee jij of hij/zij verder kan. Waardoor meer plezier en ontspanning wordt ervaren. Door middel van het voeren van coaching gesprekken, gecombineerd met spelvormen en verschillende werkmethoden, wordt aan de hulpvraag gewerkt. Dit doen we bij JeS! door het bieden van inzicht, ondersteuning en begeleiding. Die begeleiding wordt op maat aangeboden. Voorop staat het versterken van de kwaliteiten en talenten van jou en/of je kind. Vanuit innerlijke kracht tot oplossingen komen, daar staat JeS! voor. 

De focus ligt bij JeS! niet op het probleem, maar juist op het realiseren van succeservaringen. We kijken samen naar oplossingen. Jij en/of jouw kind staat centraal en heeft een actieve rol in zijn eigen ontwikkelingsproces.

Coaching is een fijne manier van begeleiding als er sprake is van

* Boosheid

* Verdriet

* Faalangst

* Onzekerheid

* Pesten of gepest worden

* Angst

* Verminderd zelfvertrouwen

* Scheiding

* Rouw

* Hooggevoeligheid

* Slaapproblemen

* Piekeren

Samen met de coach van JeS! worden er één of meerdere doelen geformuleerd, waaraan in het traject wordt gewerkt. Voorbeelden van dergelijke doelen zijn:

  • vergroten van zelfvertrouwen
  • overwinnen van faalangst en onzekerheid
  • leren omgaan met druk en stress
  • enthousiasme en energie terugvinden
  • ontwikkelen van communicatieve vaardigheden
  • omgaan met boosheid of verdriet

Coaching is een heel persoonlijke manier van leren. Het traject wordt in goed overleg volledig toegepast op jou, of op je kind.